Hem > Föreläsare > Säljtrappan och kundvård

Säljtrappan och kundvård

Världssäljarna hade idag Ingrid Alestig som gästföreläsare på temat säljprocessen. Full av energi med en viss kaxighet och glimten i ögat inledde Ingrid föreläsningen med att ställa frågan: Gillar du att shoppa?

Ingrid Alestig är egen företagare från Effekteam, hon arbetar med utbildningar, föreläsningar och rådgivning. Hon är utbildad civilekonom med inriktning på småföretagarekonomi och entreprenörskap. Ingrid har samlat på sig kunskaper om försäljning, på olika nivåer och i olika branscher. Hon har arbetat  både i privat och offentlig sektor, som key account manager och försäljningschef.

Ingrid är övertygad om att kunskap, nytänkande och starkt ledarskap, baserat på tydliga mål, god kommunikation och delaktighet, är givna nycklar för framgång.

Föreläsningen handlade om säljtrappan, ett redskap där centrala frågor ställs kopplat till relationen mellan säljare och kund. Ingrid anser att det är viktigt att reflektera över en rad olika frågeställningarna bla för att rikta rätt sortiment till rätt kund, driva igenom affären, behålla kunden och få kunden att köpa igen.

Ingrid talade också om vikten av att göra uppföljningar i samband med affärer samt kundvårdens betydelse. Hon tog även upp olika sätt att sälja allt ifrån butiksförsäljning till hemförsäljning. Vidare pratade hon om varumärkets betydelse, dvs hur företaget uppfattas av kunderna.

Världssäljargruppen fick jobba aktivt med bilder från fältet som analyserades utifrån säljstrategier, kundnyttan, pris och varumärke. Det blev mycket intressanta diskussioner kring ämnet.

Tack Ingrid för din föreläsning hos oss idag!

Milena

Annonser
Kategorier:Föreläsare
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: